Hyperganic gebruikt AI om een 3D-geprinte raketmotor te ontwerpen
Het Duitse softwarebedrijf Hyperganic, heeft een 3D-geprint prototype van een raketmotor ontwikkeld. Deze is volledig ontworpen door kunstmatige intelligentie. De door AI ontworpen demonstrator is geprint als één doorlopend stuk. Dit is nieuw in tegenstelling tot een traditionele raketmotor, die bestaat uit verschillende onderdelen, die met elkaar zijn gecombineerd. De motor bevat zowel de verbrandingskamer (waar brandstof en oxidator wordt verbrand), als de oppervlaktekanalen. Hierdoor wordt brandstof gecirculeerd om de kamer te koelen en oververhitting te voorkomen.
Productdesign
Eerst bepaalde een raketwetenschapper de belangrijkste kenmerken van de raketmotor. Dit was de vorm van de verbrandingskamer en de noodzakelijke koelprestaties.
Deze informatie werd uitgedrukt als formules en opgeslagen in een Excel-blad, in een formaat dat kan worden gelezen door het algoritme van Hyperganic. Dit algoritme gebruikt vervolgens de gegevens om de geometrie van het laatste stuk van onder naar boven te genereren.
Van daaruit wordt de informatie naar een industriële 3D-printer gestuurd, die deze realiseert met behulp van een aerospace-nikkellegering, genaamd Inconel 718.
Hyperganic in gesprek met ruimtevaartbedrijven
Hyperganic is momenteel in gesprek met verschillende ruimtevaartbedrijven, over hoe deze aanpak kan worden geïntegreerd in hun ontwerpproces. Als het proces wordt geïmplementeerd door een ruimtevaartorganisatie, wordt het ontwerp verder verfijnd met behulp van een digitale evolutie en feedback lus.
Naast raketmotoren leent het AI-gestuurde softwareplatform van het bedrijf zich ook voor een bijna oneindig scala aan andere producten.
Niets meer missen van Trends and Changes?
Like onze Facebook-pagina of onze instagram-pagina en blijf up to date.