Ace & Tate gebruikt kleurrijke terrazzo gemaakt van lokaal plastic afval in hun Antwerpse winkel

ace-tate-antwerp-eyewear-shop-plasticiet-interiors-plastic-_dezeen Trends en ontwikkelingen / trends and changes - Lifestyle en design trends

Amsterdams brillenbedrijf Ace & Tate heeft het interieur van de Antwerpse winkel bekleed met terrazzo. De terrazzo is gemaakt met kleurrijke chips, van gerecycled plastic. De chips zijn lokaal geproduceerd, door de Nederlandse startup Plasticiet.

Plasticiet

Ace & Tate werkte samen met het duurzame materialenbedrijf Plasticiet. Plasticiet is opgericht door ontwerpers Marten van Middelkoop en Joost Dingemans. Ze verzamelen plastic afval en veranderen het in vellen materiaal. Deze zien eruit als traditionele steen, zoals marmer en graniet. Het plastic voor de Antwerpse winkel werd allemaal in de buurt opgehaald, door recyclingbedrijf Suez. Dit bedrijf gebruikt infrarood licht om het afval te sorteren. Plasticiet koos de stukken uit die ze wilden hebben, om een ​​aantrekkelijke kleurencombinatie te creëren. Voor het project gebruikten ze bijna 1.000 kilogram.

Duurzaamheid

Ace & Tate heeft voor deze samenwerking gekozen om het onderdeel is voor hun streven om duurzamer te worden. Het bedrijf heeft beloofd om tegen 2030 koolstofneutraal te zijn. Tegen het einde van dit jaar zullen al hun glazen gemaakt zijn van 100 procent bio-acetaat. Dit is recyclebaar acetaat, vermengd met bio-gebaseerde weekmakers in plaats van op oliebasis.

Interieurdesign

In het interieur van de Antwerpse winkel werd neonverlichting gebruikt, een handtekening van de winkels van Ace Tate. Verder werden er terrazzo-cabines met gespiegelde interieurs gemaakt. Deze bieden handige plaatsen waar klanten verschillende brillen kunnen passen.

Fotografie is door Lennart Wiedemuth

Niets meer missen van Trends and Changes?
Like onze Facebook-pagina of onze instagram-pagina en blijf up to date.  

Vorige
Vorige

Daniel Svahn ontwerpt duurzame stoelencollectie van oude tafelbladen

Volgende
Volgende

Formafantasma onderzoekt de impact van de houtindustrie met tentoonstelling Cambio